Pain de maïs au jalapeño et beurre d'érable

Pain de maïs au jalapeño et beurre d'érable

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

Pain de maïs au jalapeño
  • 2 - 3 piment jalapeno frais coupées en deux, selon le goût
  • 170 g polenta
  • 135 g de farine tout usage
  • 40 g de sucre
  • 1 ½ c. à thé de poudre à pâte
  • ½ c. à thé de bicarbonate de soude
  • 1 ½ c. à thé de sel de mer
  • 60 g de beurre non salé en dés
  • 2 œufs de gros calibre
  • 250 g de babeurre
  • 130 g de maïs à grains entiers en conserve égoutté
  • de beurre non salé pour le graissage
Beurre d'érable
  • 110 g de beurre non salé
  • 30 g lait
  • 1 c. à thé de cassonade
  • 2 c. à soupe sirop d'érable

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 628.9 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 1357.9 kJ / 324.6 kcal
Tłuszcz 20.6 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 29.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie