Pains briochés à la cannelle

Pains briochés à la cannelle

4.7 9 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 morceaux

Składniki

Garniture
  • 60 g de beurre non salé en dés
  • 45 g de sucre de canne complet non raffiné
  • 1 c. à thé de cannelle en poudre
Pâte briochée
  • 100 g d'eau
  • 45 g de lait entier
  • 60 g de beurre non salé en dés, et un peu plus pour beurrer
  • 30 g de sucre
  • 2 ¼ c. à thé de levure sèche active
  • 260 g de farine tout usage et un peu plus pour fariner
  • ½ c. à thé de sel
  • ½ c. à thé d'extrait naturel de vanille
Nappage
  • 60 g de cassonade foncée
  • 85 g de beurre non salé en dés
  • 60 g de miel
  • ½ c. à thé de sel
  • 70 g de pacanes (opcjonalnie) hachées

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 397.9 kcal / 1664.7 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 21.4 g
Węglowodany 48.7 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Sód 301.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...