Urządzenia i Akcesoria
Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6, TM7)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
280 g
Składniki
-
120 g papryczki chili cayenne, świeżej czerwonej i zielonej, bez ogonków, w całości (patrz wariant)
-
20 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
3 ząbki czosnku
-
100 g oleju
-
1 - 2 łyżki pieprzu syczuańskiego
-
½ gwiazdki anyżu
-
½ łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
352.9 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1933 kJ /
462 kcal
Tłuszcz
43.2 g
Błonnik
12.3 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
28.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bagietki rustykalne
15 godz.
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
1 godz. 15 min
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1 godz. 15 min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 godz. 45 min
Kawa mielona waniliowa
5 min
Przyprawa do potraw z dyni
5 min
Mieszanka curry
25 min
Chleb tygrysi
4 godz.
Czerwony ryż Tex-Mex
1 godz.
Bułki orkiszowe z posypką
14 godz. 30 min