Urządzenia i Akcesoria
Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6, TM7)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
280 g
Składniki
-
120 g papryczki chili cayenne, świeżej czerwonej i zielonej, bez ogonków, w całości (patrz wariant)
-
20 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
3 ząbki czosnku
-
100 g oleju
-
1 - 2 łyżki pieprzu syczuańskiego
-
½ gwiazdki anyżu
-
½ łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
352.9 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1933 kJ /
462 kcal
Tłuszcz
43.2 g
Błonnik
12.3 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
28.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini shakshuki z fetą
20 min
Oliwa czosnkowa
10 min
Crème fraîche
16 godz. 10 min
Oliwa chili
10 min
Kiszone marchewki (TM5)
72 godz. 40 min
Sezamki
1 godz. 50 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Cukier malinowy
5 min
Jajka w koszulce na Varomie
30 min
Sól ziołowo-cytrynowa
1 godz.
Pikle z krojonej cebuli (TM6, TM7)
48 godz. 45 min
Chrust z ziemniaków (TM5)
25 min