![Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6) Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/394eb55dc53b559d5311ffe04c1edbed/Derivates/b93e56f90eb1a77dbc04dce47f87b0ee4e501696.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g papryczki chili cayenne, świeżej czerwonej i zielonej, bez ogonków, w całości (patrz wariant)
- 20 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 3 ząbki czosnku
- 100 g oleju
- 1 - 2 łyżki pieprzu syczuańskiego
- ½ gwiazdki anyżu
- ½ łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 462 kcal / 1933 kJ
- Białko
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 43.2 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Sód
- 352.9 mg