Bohnen-Burger mit Preiselbeer-Sauce (vegan)

4.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Vegane Burger-Buns
  • Sojadrink
    190 g
  • Zucker
    20 g
  • Trockengerm
    10 g
  • Weizenmehl
    250 g
  • Salz
    10 g
  • vegane Margarine kalt
    15 g
Burger Patties
  • Knoblauchzehen
    2
  • Petersilie, frisch Blättchen abgezupft
    2 Zweiglein
  • Koriander, frisch Blättchen abgezupft
    2 Zweiglein
  • schwarze Bohnen, aus der Dose abgetropft
    440 g
  • Kichererbsenmehl
    30 g
  • Leinsamen gemahlen
    1 EL
  • Semmelbrösel
    70 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    25 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    ½ TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Thymian, getrocknet
    ½ TL
  • Chiliflocken, getrocknet
    2 Prisen
Preiselbeersoße
  • Wilde Preiselbeeren, frisch (siehe Tipp)
    150 g
  • Zucker
    75 g
  • Wasser
    25 g
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Sojadrink zum Bepinseln
    1 EL
  • Sesamsamen zum Bestreuen
    1 EL
  • Olivenöl zum Anbraten
    2 EL
Fertigstellung
  • Ketchup
  • gemischter Blattsalat
  • Tomaten in Scheiben
    1 - 2
  • Essiggurkerl in Scheiben
    2 - 3
  • rote Zwiebeln in Ringen
    ½
  • Käse vegan, z.B. Typ Cheddar
    4 Scheiben

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2760 mg
Białko 22 g
Kalorie 2940 kJ / 702 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 15 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 117 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...