Spiralizowane jabłka w sosie kakaowo-orzechowym

3.3 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 porcja

Składniki

  • 1 łyżka orzechów włoskich, łuskanych posiekanych
  • 100 g jabłek, kwaśnych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
  • 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 5 g miodu
  • 20 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
  • 30 g napoju roślinnego np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 łyżka nasion chia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 8 mg
Białko 8.4 g
Kalorie 1220.4 kJ / 291.7 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 10.4 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 32.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...