Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowane jabłka w sosie kakaowo-orzechowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 porcja
Składniki
-
1 łyżka orzechów włoskich, łuskanych posiekanych
-
100 g jabłek, kwaśnych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
5 g miodu
-
20 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
-
30 g napoju roślinnego np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 łyżka nasion chia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
8 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1220.4 kJ /
291.7 kcal
Tłuszcz
17.9 g
Błonnik
10.4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
32.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z pesto z groszku
30min
Truskawkowe parfait z białą czekoladą i pistacjami
5h
Truskawkowy sos winegret
5min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35min
Cynamonki na parze
50min
Magdalenki z herbatą matcha
45min
Grzanki z warzywami i pastą jajeczną
20min
Moktajl z niebieską herbatą i marakują
40min
Matcha bubble tea z mango
55min
Wrapy à la moussaka
50min
Lody pistacjowe
9h 30min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40min