Schweinsrouladen

5.0 8 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Portion

Składniki

  • Öl
    30 g
  • Speckwürfel
    120 - 130 g
  • Champignons, frisch geviertelt
    250 - 300 g
  • Schweineschnitzel (120-150 g pro Stück, insgesamt 720-900 g)
    6
  • Salz zum Würzen
    etwas
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Paprikapulver, edelsüß zum Würzen
    etwas
  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Weizenmehl etwas mehr zum Bestäuben
    35 g
  • Wasser
    400 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbstgemacht
    1 TL
    1 Fleischbrühwürfel (für 0,5 l Brühe), zerbröselt
  • Sojasauce, dunkel
    10 g
  • Senf
    20 g
  • Sauerrahm
    40 g
  • Petersilie, frisch gehackt, zum Garnieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 414 mg
Białko 29 g
Kalorie 1768 kJ / 423 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...