Cremige Schinkennudeln überbacken
TM5 TM6

Cremige Schinkennudeln überbacken

3.8 (326 ocen)

Składniki

  • 200 g Hartkäse (z. B. Emmentaler), in Stücken
  • 50 g Semmelbrösel
  • 1 Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft (ca. 20-30 g)
  • 400 g Geselchtes, in Stücken (3 cm)
  • 1500 g Wasser
  • 3 - 3 ½ TL Salz
  • 80 g Karotten
  • 120 g Lauch
  • 200 g Nudeln (siehe Tipp)
  • 1 - 2 TL Butterschmalz
    lub 1 - 2 TL Rapsöl
  • 500 g Sauerrahm
  • 4 Eier
  • ¾ - 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • ¼ TL Muskat, gemahlen
  • 1 EL Butter

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2878 kJ / 687 kcal
Białko
43 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
39 g
Tłuszcz nasycony
22 g
Błonnik
4 g
Sód
1510 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy