Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g roter Paprika, in Stücken
- 50 g Essiggurkerl
- 100 g Mayonnaise
- 100 g Naturjoghurt
- 30 g Tomatenmark
- 20 g Essig
- 1 TL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Paprikapulver, rosenscharf
-
250
g Wurst (z.B. selbst gemachte Geflügelwurst)
lub 250 g Extrawurst - Salz zum Abschmecken
- Pfeffer, frisch gemahlen zum Abschmecken
- ¼ Bund Schnittlauch, frisch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1903 kJ / 455 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1061 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremige Schinkennudeln überbacken
1 Std.
Erdäpfelgulasch
1h 10 min
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1 Std.
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10 min
Erdäpfelsalat
1 Std.
Bierkutschersalat
40 min
Nudelsalat mit Joghurtdressing
45 min
Eiaufstrich mit Topfen
10 Min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10 min
Schnittlauchsauce
10 Min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3u.