Rinderstreifen in Champignon-Pfeffersauce mit Spätzle

Rinderstreifen in Champignon-Pfeffersauce mit Spätzle

3.5 56 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
5 Portionen

Składniki

  • Wasser
    60 g
  • Milch
    150 g
  • Weizenmehl, glatt
    300 g
  • Eier (Größe M)
    2
  • Salz
    3 TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise
  • Champignons, frisch
    300 g
  • Olivenöl
    45 g
  • Rinderfilet (Rindslungenbraten) in Streifen (1 cm x 4 cm x 1 cm)
    600 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen
  • Zwiebeln geschält, halbiert
    75 g
  • bunte Pfefferkörner
    ½ TL
  • Sauerrahm
    250 g
  • Apfelessig
    30 g
  • grüne Pfefferkörner, eingelegt abgetropft
    2 - 3 TL
  • Petersilie, frisch Blättchen abgezupft

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 619 kcal / 2591 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 1529 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...