Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Wasser
- 150 g Milch
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 2 Eier (Größe M)
- 3 TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 300 g Champignons, frisch
- 45 g Olivenöl
- 600 g Rinderfilet (Rindslungenbraten), in Streifen (1 cm x 4 cm x 1 cm)
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 75 g Zwiebeln, geschält, halbiert
- ½ TL bunte Pfefferkörner
- 250 g Sauerrahm
- 30 g Apfelessig
- 2 - 3 TL grüne Pfefferkörner, eingelegt, abgetropft
- Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2591 kJ / 619 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1529 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mediterranes Hühnergeschnetzeltes mit Bulgur
50min
Dorsch-Curry
35min
Würzig-fruchtiges Joghurthenderl mit Schwammerl
35min
Hendl in Honig-Senf-Sauce mit Erdäpfel-Speck-Püree
1u.
Gegrillte Burger mit Erdäpfel und Knoblauchmayonnaise
1h 40min
Schweinslungenbraten in Senfmarinade mit Petersil-Erdäpfeln
8h
Hühnergeschnetzeltes mit Reis und Brokkoli
50min
Champignonsauce
30min
Himbeer-Butterkeks-Kuchen
2u.
Überbackene Spinat-Palatschinken
1h 30 min
One Pot Feta Pasta
35min
Einfache Cremeschnitte
3u. 45min