
Wersje kompatybilne
Überbackene Hühnerbrust in Tomatensauce mit Erdäpfelpüree
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 EL Olivenöl
- 2 ½ TL Salz
- ½ TL Paprikapulver, edelsüß
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 6 Hühnerbrustfilets, ohne Haut (à 120 g)
-
200
g Edamer in Stücken
lub 200 g Gruyère Käse in Stücken - 150 g Zwiebeln halbiert
- 2 Knoblauchzehen
-
600
g stückige Tomaten, aus der Dose
lub 600 g Tomaten, reif in Stücken (1-2 cm) -
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) zerkrümelt - 1 TL Zucker
- 1000 g Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2-3 cm)
- 390 g Milch
- 60 g Butter in Stücken
- 1 ½ TL Oregano, getrocknet
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 618 kcal / 2587 kJ
- Białko
- 52 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 63 g
- Błonnik
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 1331 mg