Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 80 g shallots
- 30 g cooking oil
- 1000 g water
- 2 tsp salt, adjust to taste
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 1 tsp mushroom seasoning powder
- 80 g carrots, cut in slices (1 cm)
- 150 g broccoli, cut in small pieces
- 60 g tauhu kulit (fu chok), cut in 5 cm length, soaked to soften
- 50 g dried glass noodles (soh hoon), soaked to soften
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 628 kJ / 150 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 976 mg
Alternatywne przepisy
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15min
One Pot Chicken Rice
50min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min