Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
-
200
g di ricotta di pecora, ben sgocciolata dal siero
lub 200 g di ricotta vaccina, ben sgocciolata dal siero - 20 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Terminare la preparazione
- 3 - 4 pomodori secchi a pezzettini
- 20 - 30 olive verdi denocciolate a metà
- 20 capperi sott'aceto sgocciolati, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1038 kJ / 248 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bicchierini di zucchine con formaggio
45min
Veneziane mignon
2 godz. 30 min
Terrina ai due colori
1h 20min
Mini soufflé
1 Std. 15 Min
Mini brioche alle olive e pomodori secchi (vegan)
4h 30min
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1j
Barchette agli asparagi e salmone
50min
Stuzzichini di Pasqua
1 Std. 30 Min
Involtini di melanzane con feta e pomodori secchi
55 Min
Palline al prosciutto
1 Std. 30 Min
Mini brioche con mousse al salame e stracchino
6h
Bignè al formaggio
1 Std. 5 Min