Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree

Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree

5.0 8 rating
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porties

Składniki

  • water
    680 g
  • aardappelen in stukken
    400 g
  • butternut pompoen in stukken
    600 g
  • ui gehalveerd
    2
  • gemengd gehakt
    600 g
    600 g rundergehakt
  • ei
    1
  • broodje, oudbakken doorweekt, goed uitgedrukt
    1
  • zout
    2 ¼ tl
  • peper, gemalen en nog iets om te kruiden
    ½ theelepel
  • zoete paprika
    1 tl
  • mosterd
    1 tl
  • verse peterselie afgeplukt
    ½ bos
  • olie en een beetje meer om te bakken
    20 g
  • verse bruine paddenstoelen gehalveerd
    250 g
  • cantharellen gehalveerd
    200 g
  • zure room, 20% vet
    200 g
  • groentebouillonpasta
    1 tl
    1 blokje groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • sojasaus
    15 g
  • citroensap
    1 tl
  • maïszetmeel
    15 g
  • melk
    100 g
  • boter in stukken
    40 g
  • gemalen nootmuskaat
    3 snuifjes

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1755 mg
Białko 38 g
Kalorie 4016 kJ / 960 kcal
Tłuszcz 66 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 44 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...