Walnusssuppe mit Hühnchen - Tavuk Etli Ceviz Çorbası

Walnusssuppe mit Hühnchen - Tavuk Etli Ceviz Çorbası

2.7 117 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1100 g
  • Salz
    2 TL
  • Hähnchenschenkel, mit Haut im Gelenk zerteilt
    400 - 450 g
  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • Mehl
    50 g
  • Ei
    1
  • Walnusshälften
    100 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Suppennudeln z.B. Arpa Şehriye, Muschelnudeln o.ä.
    60 g
  • Essig
    30 g
  • Chiliflocken (Pul Biber)
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16 g
Kalorie 1217 kJ / 291 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...