Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 150 - 200 g Kartoffeln, in Stücken (3 cm)
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 25 g Butter, in Stücken
-
20
g Mehl
lub 20 g Maismehl - 600 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht, (siehe Tipp)
lub 2 Würfel Geflügelbrühe (für je 0,5 l) - ¼ TL Salz, nach Geschmack (opcjonalnie)
- ¼ TL Pfeffer, nach Geschmack
- 1 EL Olivenöl
- ½ TL Minze, getrocknet
- ¼ TL Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1122 kJ / 268 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 56 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Walnusssuppe mit Hühnchen - Tavuk Etli Ceviz Çorbası
1 Std. 15 Min
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30 min
Tatar-Köfte mit Granatapfel-Dip - Çiğ Köfte ve Narekşili Sos
35 min
Almsuppe - Yayla Çorbası
55 min
Ofen-Milchreis - Fırında Sütlaç
3h 15min
Milchcreme mit Engelshaar - Tel Kadayıflı Muhallebi
3h 30min
Acuka
5min
Schwarzmeer-Fondue - Muhlama
20min
Ezogelin Çorbası - Rote Linsensuppe
1 godz. 5 min
Köfteauflauf (İzmir Köfte)
1 godz. 5 min
Poğaça - türkische Teigtaschen
2h 40min
Vegane Köfte (Etsiz Çiğ Köfte)
50 min