
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 80 g Brot, altbacken in Stücken (2-3 cm)
- 80 g Zwiebeln halbiert
- 10 g Petersilie abgezupft
- 500 g Rinderhackfleisch zerzupft
- 1 Ei
- 1 ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 3 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 100 g Tomatenmark
- 550 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 400 - 500 g Kartoffeln in Scheiben (5 mm)
- 2 - 3 grüne Paprika in Stücken (3-4 cm)
- 1 - 2 Tomaten geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 612 kcal / 2562 kJ
- Białko
- 30 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Węglowodany
- 40 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Sód
- 1287 mg