Posset au chocolat et à l'orange

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
6 portions

Składniki

  • 150 g de sucre
  • 2 c. à soupe de zeste d'orange
  • 545 g de crème liquide, 30-40% m.g.
  • 100 g de jus d'orange, fraîchement pressé
  • 120 g de chocolat fondant en morceaux
  • 45 g d'eau
  • 45 g de beurre, salé ou non salé en morceaux
  • de zeste d'orange pour décorer
  • orange en quartiers, pour décorer
  • feuilles de menthe fraîche pour décorer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 45.7 mg
Białko 4 g
Kalorie 2508 kJ / 599 kcal
Tłuszcz 48.6 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 29.8 g
Węglowodany 39.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...