Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre
- 70 g de crème liquide 30-40% M.G.
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
- 30 g de beurre froid, en morceaux (6 x 4 x 1 cm)
- 1200 g de lait
- 80 g de maïzena
- 2 oeufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1116 kJ / 267 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au caramel
3 Std. 50 Min
Lasagne de courgette et jambon blanc
1h 5 min
Masque de carnaval
1h 45min
Caramel au beurre salé
1h 45min
Caramel liquide
25min
Crème dessert
15min
Crème pâtissière
15min
Pain au lait
2h 20min
Crème au chocolat
1 godz. 20 min
Crème dessert
15min
Crème lait de coco - cacao (sans produits laitiers)
15min
Crème dessert (TM5/6 Metric)
15min