Crème dessert au caramel

Crème dessert au caramel

4.2 63 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 portions

Składniki

  • 250 g de sucre
  • 70 g de crème liquide 30-40% M.G.
  • 30 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
  • 30 g de beurre froid, en morceaux (6 x 4 x 1 cm)
  • 1200 g de lait
  • 2 œufs
  • 80 g de maïzena

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 267 kcal / 1116 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...