Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre
- 70 g de crème liquide 30-40% M.G.
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
- 30 g de beurre froid, en morceaux (6 x 4 x 1 cm)
- 1200 g de lait
- 80 g de maïzena
- 2 oeufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1116 kJ / 267 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vinaigrette aux herbes et à l'ail
10 min.
Champignons crémeux et pommes de terre rôties croustillantes
1u. 30min
Tartelette au chocolat praliné
2h 30min
Shortbread caramel au beurre salé
2h 25min
Crème dessert
15min
Crème lait de coco - cacao (sans produits laitiers)
15min
Sauce hollandaise au poivron rouge et au paprika
15min
Crème au chocolat
1u. 20min
Crème dessert
15min
Glace à la vanille
12 Std.
Sauce soubise
Brak ocen
Crème dessert (TM5/6 Metric)
15min