
Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Rosmarin-Gebäck
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
50 Stücke
Składniki
Teig
-
Mehl400 g
-
Butter kalt, in Stücken200 g
-
Wasser kalt, evtl. mit Eiswürfeln gekühlt140 g
-
Salz1 TL
Belag
-
Knoblauchzehen2
-
Rosmarinnadeln3 EL
-
Kartoffeln in Stücken800 g
-
Salz2 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Muskat¼ TL
-
Schmand300 g
-
Olivenöl4 EL
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
92 kcal /
384 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Feste feiern
109 Przepisów
Niemcy
Niemcy