Kartoffel-Rosmarin-Gebäck

Kartoffel-Rosmarin-Gebäck

4.1 118 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
50 Stücke

Składniki

Teig
  • Mehl
    400 g
  • Butter kalt, in Stücken
    200 g
  • Wasser kalt, evtl. mit Eiswürfeln gekühlt
    140 g
  • Salz
    1 TL
Belag
  • Knoblauchzehen
    2
  • Rosmarinnadeln
    3 EL
  • Kartoffeln in Stücken
    800 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    ¼ TL
  • Schmand
    300 g
  • Olivenöl
    4 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 92 kcal / 384 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...