Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Rosmarin-Gebäck
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
50 Stücke
Składniki
Teig
-
Mehl400 g
-
Butter kalt, in Stücken200 g
-
Wasser kalt, evtl. mit Eiswürfeln gekühlt140 g
-
Salz1 TL
Belag
-
Knoblauchzehen2
-
Rosmarinnadeln3 EL
-
Kartoffeln in Stücken800 g
-
Salz2 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Muskat¼ TL
-
Schmand300 g
-
Olivenöl4 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
384 kJ /
92 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Feste feiern
109 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Herzhafte Profiteroles
1 godz.
Käsetaschen
45 min
Marinierte Möhren
50 min
Oliven-Kräuterkuchen
1 godz. 30 min
Sesam-Crostini
30 min
Veggie-Rolls
45 min
Käse-Rauten zu Wein
1 godz. 30 min
Oliven im Knuspermantel
1 godz. 30 min
Kartoffel-Knoblauch-Tarte
1 godz. 30 min
Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin
2 godz. 40 min
Käsestangen
40 min
Mini-Zupf-Pizzen
1 godz. 45 min