Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 40 g Pinienkerne
- 500 g Mehl
- 300 g Joghurt, 3,5% Fett
- 50 g Milch
- 50 g Öl
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 TL Salz
- 2 Pck. Backpulver
- 50 g Ajvar
Füllung und Fertigstellung
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 100 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 80 g Oliven, schwarz, entsteint
- 50 g Pesto rosso
- 200 g Feta, zerkrümelt
- Milch zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1526 kJ / 365 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
1 godz. 45 min
Kräuterfaltenbrot
1 Std. 20 Min
Schinkenswirls
1 Std. 20 Min
Herzhaftes Osterei
1 godz. 30 min
Bärlauch-Tomaten-Schnecken
2h
Pesto-Mozzarella-Rollkuchen
2h
Pizzarolle mit Chili, Pilzen und Paprika
2h 15min
Hefeschnecken
1h 40min
Flammkuchen, klassisch
1 Std.
Pesto-Ähre
40 min
Ajvar-Röllchen
2 godz. 20 min
Partyähre
1 godz. 50 min