Urządzenia i Akcesoria
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 portions
Składniki
-
shallots80 g
-
garlic cloves4
-
candlenuts (buah keras)5
-
roasted shrimp paste (belacan)20 g
-
dried chillies rinsed, soaked and deseeded10
-
cooking oil40 g
-
onions (approx 1 onion), cut in thin slices100 g
-
stink beans (petai) peeled, split in halves, cores removed100 g
-
salt1 pinch
-
sugar20 g
-
medium-sized prawns deshelled and deveined200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
633.7 mg
Białko
17.7 g
Kalorie
1355.6 kJ /
324 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
30.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15 min
Daging Merah
35 min
Nasi Goreng Kampung
40 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min