Creamy Butter Milk Crabs

Creamy Butter Milk Crabs

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • water
    1020 g
  • fresh mud crabs cleaned, cut in pieces (5 cm)
    2
  • garlic
    5 cloves
  • sugar
    25 g
  • full cream evaporated milk
    160 g
  • fish sauce
    5 g
  • light soy sauce
    20 g
  • cornflour (starch)
    1 tsp
  • salted butter cut into cubes
    80 g
  • curry leaves
    2 sprigs
  • bird's eye chilli (chilli padi) (opcjonalnie) cut into small pieces
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 491.3 mg
Białko 5.8 g
Kalorie 1043.4 kJ / 249.4 kcal
Tłuszcz 19.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 14.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...