Urządzenia i Akcesoria
Creamy Butter Milk Crabs
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
water1020 g
-
fresh mud crabs cleaned, cut in pieces (5 cm)2
-
garlic5 cloves
-
sugar25 g
-
full cream evaporated milk160 g
-
fish sauce5 g
-
light soy sauce20 g
-
cornflour (starch)1 tsp
-
salted butter cut into cubes80 g
-
curry leaves2 sprigs
-
bird's eye chilli (chilli padi) (opcjonalnie) cut into small pieces2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
491.3 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1043.4 kJ /
249.4 kcal
Tłuszcz
19.7 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Węglowodany
14.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hainanese Chicken Rice
4 godz. 5 min
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 min
Soft and Fluffy Chocolate Buns
1 godz. 30 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
KL Hokkien Noodles
35 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Miso Soup
40 min
Curry Fish Head
Brak ocen
Sambal Sotong
1 godz. 15 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Ayam Paprik
30 min