Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g ogórków gruntowych, nieobranych, z odciętymi końcówkami
- 1000 g wody
- 250 g octu, białego, 10%
- 200 g cukru
- 20 g soli
- 4 łyżki curry, mielonego
- 4 łyżeczki ziaren gorczycy
- 2 łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
- 6 liści laurowych, suszonych
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 821 kJ / 196.2 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1307.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikle z krojonej cukinii (TM6)
48 Std. 25 Min
Ogórki w zalewie gyros (TM6)
6h 30min
Sałatka z kapusty do słoików (TM6)
4 godz. 45 min
Pikle z krojonej cukinii (TM5)
48 Std. 25 Min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1h
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6)
2hod. 30min
Ogórki w zalewie curry (TM5)
25min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6)
3 Std. 30 Min
Mizeria do słoików (TM6)
2u. 25min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
2h 45min
Papryka po chorwacku (TM6)
35min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2h 40min