Mandelkuchen (glutenfrei)

4.4 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
12 Stücke

Składniki

  • Mandeln, geschält
    200 g
  • Butter in Stücken, plus etwas mehr zum Einfetten
    80 g
  • Eier (Größe M)
    4
  • Salz
    1 Prise
  • Zucker
    100 g
  • Zitrone Saft und Schale
    1
  • Backpulver
    1 TL
  • Mandelblättchen
    60 g
  • Staubzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 48 mg
Białko 6 g
Kalorie 993 kJ / 237 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...