Toastbrot (glutenfrei)

Toastbrot (glutenfrei)

4.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 14 godz.
12 Scheiben

Składniki

  • Buchweizenmehl
    45 g
  • Reismehl (siehe Tipp)
    30 g
  • Wasser
    585 g
  • frische Germ
    20 g
  • Flohsamenschalen
    20 g
  • glutenfreie Mehlmischung z.B. von Schär, Fini's Feinstes etc.
    500 g
  • Salz
    1 TL
  • Öl zum Einfetten
    2 TL
  • Milch zum Bestreichen
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 175 kcal / 731 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 198 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...