Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 Safranfäden
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 500 - 600 g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken (2 cm)
- 10 - 20 g Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- ½ TL Lebkuchengewürz
-
50 - 60
g Mandelmus
lub 40 g Butter, in Stücken - 2 Eier
- 2 EL Haselnüsse
- 2 EL Walnusshälften
- 1 TL Butter
- 1 TL Honig
-
40
g Schokoladenraspel
lub ½ TL Kakaopulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 76 mg
Alternatywne przepisy
Cremige Polenta mit Pfirsichen
50 min
Fruchtpudding (aus Resten)
25 min
Kastanientarte
1h 30min
Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen
50 min
Zwetschken-Schichtdessert mit Vanillecreme
30 min
Apfelpudding
25 min
Cremige Brokkolisuppe mit Grünkern
35 min
Maroni Mousse au chocolat
15 min
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1h 25min
Marilleneis
15 min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1 godz.