![Birnencreme Birnencreme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c09902c1c50614516172b0eb0a771b12/Derivates/b676d86e29189724e656ee363fb598e6e0fdb4e9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 Safranfäden
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 500 - 600 g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken (2 cm)
- 10 - 20 g Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- ½ TL Lebkuchengewürz
-
50 - 60
g Mandelmus
lub 40 g Butter, in Stücken - 2 Eier
- 2 EL Haselnüsse
- 2 EL Walnusshälften
- 1 TL Butter
- 1 TL Honig
-
40
g Schokoladenraspel
lub ½ TL Kakaopulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 76 mg
Alternatywne przepisy
Gerstenporridge
25 menit
Maroni Mousse au chocolat
15 min
Karotten-Ingwer-Suppe
45min
Kürbis-Mandel-Suppe
40min
Maronicreme
15 min
Fruchtpudding (aus Resten)
25 menit
Maronicremesuppe (vegan)
45min
Kastanientarte
1 Std. 30 Min
Rollgerstelsuppe (vegetarisch)
45min
Cremige Brokkolisuppe mit Grünkern
35min
Süßes Püree aus Trockenfrüchten
8 godz. 10 min
Karotten-Ingwer-Suppe mit Cashew-Topping
35min