Urządzenia i Akcesoria
Szyszki marcepanowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
8 sztuk
Składniki
-
40 - 50 g czekoladowych płatków śniadaniowych typu muszelki
-
125 g migdałów, blanszowanych
-
125 g cukru
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
1 białko ze sparzonego jajka
-
cukier puder do oprószenia (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
25.4 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
748 kJ /
178.8 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
24.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierniczkowe pianki (marshmallows)
7 godz.
Kokosowy omlet z białek
45 min
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 min
Jogurtowe lody śliwkowe z cynamonem
20 min
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 godz. 20 min
Trifle z truskawkami
1 godz. 20 min
Kokosowe miniserniczki
50 min
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min