Urządzenia i Akcesoria
Czarno-białe ciasteczka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
5 - 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
50 g cukru
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
30 g cukru waniliowego30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
2 jajka, rozmiar L
-
60 g mleka
-
200 g mąki pszennej tortowej
-
60 g skrobi kukurydzianej60 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
woda do zwilżenia dłoni
Lukier
-
300 g cukru pudru
-
50 g wody plus opcjonalnie 1 łyżka
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
80.9 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
1347.9 kJ /
322.2 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
59.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczna przystawka w kształcie choinki
1 godz.
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Makaron z pesto z groszku
30 min
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 min
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 min
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Koreańskie tańczące kotki (jiggly cat pudding)
4 godz. 30 min
Tort geoda
6 godz.
Choinki z kruchych ciastek
45 min
Ciasteczka wstążeczki bez cukru
1 godz. 15 min
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Ciastka klocki
1 godz. 40 min