Urządzenia i Akcesoria
Czarno-białe ciasteczka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
5 - 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
50 g cukru
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
30 g cukru waniliowego30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
2 jajka, rozmiar L
-
60 g mleka
-
200 g mąki pszennej tortowej
-
60 g skrobi kukurydzianej60 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
woda do zwilżenia dłoni
Lukier
-
300 g cukru pudru
-
50 g wody plus opcjonalnie 1 łyżka
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
80.9 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
1347.9 kJ /
322.2 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
59.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Makaron z marchewki w sosie jogurtowo-pomarańczowym
10 min
Czekoladowe półkule z wiśniami
9 godz.
Choinki z kruchych ciastek
45 min
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Ciasteczka wstążeczki bez cukru
1 godz. 15 min
Sałatka grecka ze spiralizowanym ogórkiem (TM7, TM6, TM5)
25 min
Wieniec orkiszowy
4 godz.
Gorąca czekolada z kawą zbożową
10 min
Ciastka klocki
1 godz. 40 min