Urządzenia i Akcesoria
Czarno-białe ciasteczka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
5 - 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
50 g cukru
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
30 g cukru waniliowego30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
2 jajka, rozmiar L
-
60 g mleka
-
200 g mąki pszennej tortowej
-
60 g skrobi kukurydzianej60 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
woda do zwilżenia dłoni
Lukier
-
300 g cukru pudru
-
50 g wody plus opcjonalnie 1 łyżka
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
80.9 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
1347.9 kJ /
322.2 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
59.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM5)
30 Min
Kosmiczny tort
3 Std.
Kakaowe mini galette z gruszkami (TM6, TM7)
1 Std. 30 Min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 Std. 15 Min
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 Std.
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 Std. 40 Min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 Std. 30 Min
Ciasto Lodowa Kraina
8 Std. 40 Min
Ciastka z kremem orzechowym
1 Std. 20 Min
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 Min
Ciastka klocki
1 Std. 40 Min
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
1 Std.