Meatballs in tomato sauce

3.4 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Meatballs
  • bread fresh or stale, cut into pieces
    40 g
  • milk
    50 g
  • Parmesan cheese cut into pieces
    40 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    8 sprigs
  • garlic clove (opcjonalnie)
    1
  • beef mince
    500 g
  • egg
    1
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
Tomato sauce
  • extra virgin olive oil plus extra to grease
    20 g
  • garlic cloves
    2
  • brown onion cut into wedges
    200 g
  • celery cut into pieces
    100 g
  • carrot cut into pieces
    100 g
  • tomato passata
    460 g
  • water
    350 g
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1323.8 mg
Białko 32.2 g
Kalorie 2312.6 kJ / 552.7 kcal
Tłuszcz 35.2 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 12.7 g
Węglowodany 28.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...