Urządzenia i Akcesoria
Meatballs in tomato sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions
Składniki
Meatballs
-
bread fresh or stale, cut into pieces40 g
-
milk50 g
-
Parmesan cheese cut into pieces40 g
-
fresh flat-leaf parsley leaves only8 sprigs
-
garlic clove (opcjonalnie)1
-
beef mince500 g
-
egg1
-
sea salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
Tomato sauce
-
extra virgin olive oil plus extra to grease20 g
-
garlic cloves2
-
brown onion cut into wedges200 g
-
celery cut into pieces100 g
-
carrot cut into pieces100 g
-
tomato passata460 g
-
water350 g
-
sea salt1 tsp
-
ground black pepper1 tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1323.8 mg
Białko
32.2 g
Kalorie
2312.6 kJ /
552.7 kcal
Tłuszcz
35.2 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
12.7 g
Węglowodany
28.4 g