Poires à la vanille et au vin blanc avec crumble aux amandes

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Crumble aux amandes
  • d'amandes effilées
    20 g
  • de beurre, salé ou non salé
    40 g
  • de sucre en poudre
    40 g
  • de farine de noix de coco
    40 g
    40 g de farine de blé
La crème anglaise
  • de lait
    300 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • de sucre en poudre
    50 g
  • feuilles de laurier frais coupées en deux
    5
Les poires
  • d'eau
    250 g
  • poires Conférence (voir "Conseil(s)")
    6
  • de vin blanc sec
    500 g
  • liqueur d'amande
    20 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • anis étoilé
    1
  • gousse de vanille coupée dans le sens de la longueur
    1
  • de sucre brun
    120 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 497.1 kcal / 2080 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 78.9 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 50.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie