Fischlaibchen mit Ofengemüse

3.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Petersilie, frisch Blättchen abgezupft
    10 - 15 g
  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • gekochte Erdäpfel, mehlig
    250 g
  • frische Fischfilets in Stücken (2-3 cm)
    150 g
  • Sardellenfilets, in Öl eingelegt abgetropft
    40 g
  • Haferflocken glutenfrei (siehe Tipp)
    20 g
  • Salz
    ½ - ¾ TL
  • Thymian, getrocknet
    2 TL
  • Zitronensaft
    1 Spritzer
  • Gemüse in Scheiben, (1 cm), z.B.: Zucchini, Karotten, Zwiebeln, Kürbis
    300 - 350 g
  • Öl zum Beträufeln

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1589 mg
Białko 29 g
Kalorie 1441 kJ / 344 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...