Moules marinière

4.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 20 g d'huile végétale
    20 g d'huile d'olive
  • 170 - 200 g de poireaux parties blanches uniquement, coupées en tranches (1 cm)
  • 250 g de vin blanc, sec
  • 200 g d'eau
  • 1 feuille de laurier, sèche
  • 2 brins de thym, frais feuilles seulement
  • ½ c. à café de sel
  • 2 - 3 pincées de poivre, moulu
  • 800 - 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • persil frais haché pour la garniture
  • citron

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 634 kcal / 2652.8 kJ
Białko 55.2 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 33.6 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 1898 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...