Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 150 g de farine
- 75 g de beurre, froid, coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau, froide
Garniture
- 700 g d'oignons, coupés en deux
- 40 g de beurre
- 4 œufs
- 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 1 ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2671 kJ / 641 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 47 g
Alternatywne przepisy
Gâteau oignons-fromage
1 godz. 15 min
Tarte aux épinards
55min
Empanada au thon (pâté)
1h 10min
Röstis de légumes et sauce forestière à la crème (TM6)
1 godz. 15 min
Mélange blettes-pommes de terre aux œufs pochés
45 min
Focaccia aux oignons
2h 20min
Tarte aux pommes
1 godz. 15 min
Pâte brisée
1h 50min
Quiche aux 4 fromages
45 min
Sauce tomate pour tous les jours
30 min
Quiche aux tomates et mascarpone
1h 30min
Cake marbré - Varoma
1h 10min