
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
120
g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
lub 120 g sera żółtego np. goudy, edama, cheddara, pokrojonego na kawałki - 80 g bułki tartej
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1200 g wody
- 320 g makaronu, suchego, typu penne
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 cebula szalotka (ok. 40 g), przekrojona na pół
- 250 g kiełbasy chorizo bez osłonki, pokrojonej na kawałki
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 899.4 kcal / 3763.1 kJ
- Białko
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 43.2 g
- Węglowodany
- 90.3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 2032.8 mg