Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z chorizo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
120 g sera żółtego, np. goudy, edama, cheddara, pokrojonego na kawałki120 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
80 g bułki tartej
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1200 g wody
-
320 g makaronu, suchego, typu penne
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 cebula szalotka (ok. 40 g), przekrojona na pół
-
250 g kiełbasy chorizo bez osłonki, pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2032.8 mg
Białko
37.4 g
Kalorie
3763.1 kJ /
899.4 kcal
Tłuszcz
43.2 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
90.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 min
Burrito z mięsem mielonym i awokado
25 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1 godz. 20 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1 godz. 20 min
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 min
Tarta porowo-serowa
1 godz. 25 min
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Zapiekanka z tortellini
30 min
Mac'n'cheese
50 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min