Latte cotto al cioccolato con coulis di pere e zenzero

Latte cotto al cioccolato con coulis di pere e zenzero

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 35 min
8 porzioni

Składniki

  • di cioccolato fondente (min. 70% di cacao) a pezzi + q.b.
    200 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    100 g
  • di latte intero
    400 g
  • di zucchero
    80 g
  • di agar agar
    1 cucchiaino
  • stecca di vaniglia i semini
    1
  • di acqua
    3 cucchiai
  • di zenzero fresco a pezzi
    10 g
  • pere Williams sbucciate e a cubetti (1 cm)
    3
  • di succo di limone spremuto fresco
    1 cucchiaio
  • di Cognac (opcjonalnie)
    20 g
  • di zucchero di canna
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 295 kcal / 1234 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 37.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...