Latte cotto al cioccolato con coulis di pere e zenzero

Latte cotto al cioccolato con coulis di pere e zenzero

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 35 min
8 porzioni

Składniki

  • 200 g di cioccolato fondente (min. 70% di cacao) a pezzi + q.b.
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 400 g di latte intero
  • 80 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di agar agar
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 3 cucchiai di acqua
  • 10 g di zenzero fresco a pezzi
  • 3 pere Williams sbucciate e a cubetti (1 cm)
  • 1 cucchiaio di succo di limone spremuto fresco
  • 20 g di Cognac (opcjonalnie)
  • 50 g di zucchero di canna

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 295 kcal / 1234 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 37.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...