![Latte cotto al cioccolato con coulis di pere e zenzero Latte cotto al cioccolato con coulis di pere e zenzero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CB5D118A-F35E-437C-8EDC-C91324FA298E/Derivates/DA184FAC-FACF-4D3B-877E-C40A20DD7839.jpg)
Wersje kompatybilne
Latte cotto al cioccolato con coulis di pere e zenzero
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cioccolato fondente (min. 70% di cacao) a pezzi + q.b.
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 400 g di latte intero
- 80 g di zucchero
- 1 cucchiaino di agar agar
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 3 cucchiai di acqua
- 10 g di zenzero fresco a pezzi
- 3 pere Williams, sbucciate e a cubetti (1 cm)
- 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- 20 g di Cognac (opcjonalnie)
- 50 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
Alternatywne przepisy
Bavarese alle nocciole
6 Std. 40 Min
Torta frangipane
1h 25min
Tortini al caramello
1 Std.
Bianco e nero con noci e miele
3 Std. 20 Min
Hot Fudge
20 Min
Condimento all'arancia e curry
Brak ocen
Crema inglese
15 Min
Macadamia Hawaiian pie
1 Std. 35 Min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min
Dolcetti semplici mandorle e cioccolato
5h 40min
Cremoso al caffè
5 godz. 30 min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 Min