Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno mele e nocciole
- 300 g di mele renette, sbucciate e a pezzi (2 cm circa)
- 50 g di nocciole, sgusciate e pelate
- 30 g di pinoli
- 20 g di zucchero di canna integrale
Impasto
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
- 3 uova
- 130 g di zucchero
- 200 g di farina di farro integrale
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 50 g di gocce di cioccolato
Frosting
- 50 g di zucchero di canna
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
- 250 g di mascarpone
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1515 kJ / 362 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orzotto alla mediterranea (vegan)
1h
Muffin integrali alle mele (senza glutine)
45min
Praline avena, cocco e miele
35min
Biscotti rustici, farro cioccolato e cannella
40min
Muffin ai mirtilli e lamponi con crema di yogurt
1h
Tortini di quinoa
1h
Mini muffin alle carote, mele e semi di chia
40min
Torta di farro al cacao e pere (vegan)
1h
Torta di zucca con farina di farro
55p
Muffin al farro e fondente
40min
Focaccia integrale con i pomodorini (vegan)
4 Std.
Muffin all'arancia
1h