Urządzenia i Akcesoria
Mousse au chocolat
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 portions
Składniki
-
5 œufs séparés
-
1 pincée de sel
-
250 - 300 g de crème entière, froide
-
250 g de chocolat noir extrafin 50% de cacao en morceaux (2 cm)
-
80 g de beurre mou, en morceaux (3 cm)
-
40 g de sucre40 g de sucre vanillé, maison
-
baies fraîches variées (opcjonalnie) pour garnir
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
96.3 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
1879.7 kJ /
449.3 kcal
Tłuszcz
37.7 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
21.9 g
Węglowodany
20.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rösti style Papet Vaudois
50 min
Tarte Tatin
Brak ocen
Hamburgers végétaliens
1 godz.
Tarte aux fruits
Brak ocen
Pancakes classiques
50 min
Sauce moutarde
5 min
Lasagnes traditionnelles
Brak ocen
Tournedos Café de Paris
1 godz. 30 min
Gratin de macaronis des Alpes
1 godz. 15 min
Muffins au chocolat avec le Nester
Brak ocen
Brownies aux noix
50 min
Velouté courge-coco
45 min