Mousse au chocolat

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 portions

Składniki

  • 5 œufs séparés
  • 1 pincée de sel
  • 250 - 300 g de crème entière, froide
  • 250 g de chocolat noir extrafin 50% de cacao en morceaux (2 cm)
  • 80 g de beurre mou, en morceaux (3 cm)
  • 40 g de sucre vanillé, maison
    40 g de sucre
  • baies fraîches variées (opcjonalnie) pour garnir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 449.3 kcal / 1879.7 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 37.7 g
Węglowodany 20.6 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 21.9 g
Sód 96.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...