Urządzenia i Akcesoria
Gratin di patate
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni
Składniki
-
1200 g di patate a pasta farinosa a fette sottili (3 mm)
-
100 g di formaggio Gruviera a pezzi (2-3 cm)
-
1 spicchio di aglio
-
400 g di panna intera
-
1 cucchiaino di sale
-
1 pizzico di pepe nero macinato
-
1 pizzico di noce moscata in polvere
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Sód
544.4 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1898.6 kJ /
453.8 kcal
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
18.5 g
Węglowodany
37.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Salsa all'aglio
15 min
Torta salata di carne trita e carote
1 godz. 20 min
Gratin dauphinois
50 min
Crêpe
1 godz. 15 min
Lasagne
2 godz.
Filetto alla Wellington natalizio
3 godz. 30 min
Blinis
1 godz.
Torta di mais, mandarino e mandorle
2 godz. 35 min
Lasagne classiche
2 godz.
Salsa olandese
30 min
Cornetti al formaggio
40 min
Bürli con segale
12 godz.