Wersje kompatybilne
Asparagi con patate e salsa olandese allo yogurt
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Asparagi con patate
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 5 g di burro, non salato (opcjonalnie)
-
650
g di patate novelle, piccole (v. Consigli)
lub 650 g di patate, a pasta gialla densa, a pezzi (2 cm) - 1000 - 1500 g di asparagi bianchi, pelati dalle punte in giù e senza le estremità legnose
Salsa olandese allo yogurt
- 150 g di burro, non salato, a pezzi
- 180 - 200 g di yogurt greco (circa 10% di grasso)
- 2 uova
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 pizzico di pepe di Cayenna macinato
- ¼ di cucchiaino di senape
- 2 cucchiaini di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2288 kJ / 546 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 672 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di broccoli con pinoli
5min
Cake al limone sofficissimo
1óra 30p
Insalata di verdura e frutta
10min
Polenta ticinese
45p
Polpettine al sugo con purea di patate (8 porzioni)
1óra 30p
Guacamole
5min
Pane ticinese
1 Std. 50 Min
Salsa olandese
Brak ocen
Riso casimiro
45p
Torta di carote argoviese
2h
Spezzatino alla zurighese
50p
Purea di patate
45p