Asparagi con patate e salsa olandese allo yogurt

Asparagi con patate e salsa olandese allo yogurt

3.7 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Asparagi con patate
  • di acqua
    600 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di zucchero
    1 pizzico
  • di burro, non salato (opcjonalnie)
    5 g
  • di patate novelle piccole (v. Consigli)
    650 g
    650 g di patate, a pasta gialla densa, a pezzi (2 cm)
  • di asparagi bianchi pelati dalle punte in giù e senza le estremità legnose
    1000 - 1500 g
Salsa olandese allo yogurt
  • di burro, non salato a pezzi
    150 g
  • di yogurt greco (circa 10% di grasso)
    180 - 200 g
  • uova
    2
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato
    1 pizzico
  • di pepe di Cayenna macinato
    1 pizzico
  • di senape
    ¼ di cucchiaino
  • di succo di limone
    2 cucchiaini

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 546 kcal / 2288 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Sód 672 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...