Zuppa di cipolle alla francese

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • di formaggio Gruviera a pezzi
    100 g
    100 formaggio alpino stagionato, a pezzi
  • di olio vegetale
    25 g
  • di cipolle tagliate in otto spicchi
    500 g
  • di farina
    10 g
  • di vino bianco
    200 g
  • di acqua
    750 g
  • spicchi di aglio a fette sottili
    2
  • di noce moscata in polvere
    1 - 2 pizzichi
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ½ cucchiaino
  • di timo fresco
    3 rametti
    1 cucchiaino di timo secco
  • dado per brodo vegetale
    2 cucchiaini colmi
  • pane tipo baguette a cubetti o a fette (1 cm)
    ½
  • di erba cipollina fresca a rondelle sottili
    1 mazzetto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 241.5 kcal / 1010.3 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 23.3 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...