Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio

Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio

4.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di formaggio Gruviera a pezzi (2 cm)
    180 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di porri a pezzi (3 cm)
    500 g
  • di timo fresco le foglioline lavate e asciugate
    5 rametti
  • di olio di oliva
    20 g
  • di acqua
    600 g
  • cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
    2
  • di pane (ad es. pane paesano, circa 80 g l’una)
    4 fette
  • di vino bianco
    4 cucchiai
  • di prosciutto cotto a fette, a strisce (1 cm)
    160 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 512 kcal / 2143 kJ
Białko 30.1 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...