Carpaccio de sfeclă roșie cu brânză burrata

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porții

Składniki

  • ulei de măsline extravirgin
    140 g
  • oțet alb
    60 g
  • zeamă de lămâie
    30 g
  • muștar de Dijon
    1 linguriță
  • sirop de arțar
    15 g
  • busuioc uscat
    5 lingurițe
  • sare după gust
    ½ linguriță
  • piper negru măcinat după gust
    ¼ linguriță
Sfeclă
  • sfeclă roșie, tânără capetele îndepărtate
    800 g
  • apă
    1100 g
  • rucola
    120 g
  • brânză burrata ruptă bucăți
    250 g
  • boabe de rodie (opcjonalnie)
    2 linguri
  • nuci pecan mărunțite (opcjonalnie)
    2 linguri

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 436.8 mg
Białko 9.1 g
Kalorie 1271.4 kJ / 303.9 kcal
Tłuszcz 24.7 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 12.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...