Risotto aux bolets

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 25 g de bolets, séchés
  • 200 g d'eau chaude
  • 100 g de parmesan en morceaux (2-3 cm)
  • 1 oignon coupé en deux
  • 40 g d'huile d'olive
  • 250 g de riz risotto, tout type (p.ex. Arborio ou Vialone) (temps de cuisson 20 min.)
  • 100 g de vin blanc
  • 750 g de bouillon de légumes chaud

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 480.3 kcal / 2009.5 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 16.9 g
Węglowodany 62.6 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...