Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 700 g de pommes de terre à chair ferme, pelées et coupées en morceaux (2 cm)
- 600 g de poireaux coupés en deux dans le sens de la longueur puis coupés en lanières (1 cm)
- 1 saucisson vaudois
- 1 saucisse aux choux
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g de beurre
- 150 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- ¼ de c. à café de poivre, moulu
- 100 g de vin blanc, sec
- 1 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 18579 kJ / 4486 kcal
- Białko
- 151 g
- Węglowodany
- 158 g
- Tłuszcz
- 345 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Riz Casimir
45min
Émincé à la zurichoise
50min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Mousse au Toblerone®
3h 10 min.
Salade de cervelas au fromage
10min
Rösti bernois
40min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Croissants au jambon
35min
Cuchaule
2h 30min
Gâteau du Vully
2h 30min
Tresse bernoise
1h 45min