獅子頭白菜滷

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 顆

Składniki

獅子頭
  • 7 克
  • 切段
    25 克
  • 豬絞肉
    300 克
  • 30 克
  • ½ 茶匙
  • 太白粉
    15 克
  • 醬油
    10 克
  • 紹興酒
    10 克
白菜滷
  • 乾香菇 預先泡水,再擠乾切片
    10 克
  • 蝦米 預先用米酒浸泡,瀝乾
    2 大匙
  • 20 克
  • 紅蘿蔔 切片
    35 克
  • 蔥白和蔥綠分開,切段
    30 克
  • 500 克
  • ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    1 小撮
  • 大白菜 梗和葉分開,斜切片
    500 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 塊

Sód 636.9 mg
Białko 11.6 g
Kalorie 844.2 kJ / 201.8 kcal
Tłuszcz 14.3 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 7.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...