Urządzenia i Akcesoria
Mandelzopf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Portionen
Składniki
Teig
-
Milch320 g
-
Zucker2 EL
-
Hefe (ca. 20 g)½ Würfel
-
Zopfmehl500 g
-
Salz1 ½ TL
-
Butter in Stücken60 g
Füllung
-
Zucker180 g
-
Zitrone Schale mit dem Sparschäler abgezogen1
-
Mandeln, ganz, ungeschält180 g
-
Wasser60 g
-
Mehl für die Arbeitsflächeetwas
-
Milch zum Bestreichen1 EL
-
Ei zum Bestreichen1
Glasur
-
Zitronensaft3 TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
377.2 kcal /
1578.4 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
51.7 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
314.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Choche wiä no niä.
204 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria