Weizen-Buttermilch-Brot
TM6 TM5

Weizen-Buttermilch-Brot

4.6 (50 ocen)

Składniki

  • 450 g Brotmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 300 g Dinkelmehl, weiss
  • 1 Würfel frische Hefe (40 g)
  • 500 g Buttermilch
  • 30 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
  • 1 ½ - 2 TL Salz nach Geschmack

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
793 kJ / 189 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy