Weizen-Buttermilch-Brot

Weizen-Buttermilch-Brot

4.6 61 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
16 Scheiben

Składniki

  • Brotmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    450 g
  • Dinkelmehl, weiss
    300 g
  • frische Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Buttermilch
    500 g
  • Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
    30 g
  • Salz nach Geschmack
    1 ½ - 2 TL

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 189 kcal / 793 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...