Dinkel Bürli

5.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Vorteig (Tag 1)
  • Wasser lauwarm
    100 g
  • frische Hefe (ca. 1/20 Würfel)
    1 g
  • Dinkelmehl, hell
    100 g
Bürliteig und Backen (Tag 2)
  • Dinkelmehl, hell und etwas mehr für die Arbeitsfläche und zum Bestreuen
    500 g
  • Wasser lauwarm und etwas mehr zum Bestreichen
    300 g
  • frische Hefe (ca. 10 g)
    ¼ Würfel
    ½ Päckchen Trockenhefe, (ca. 10 g)
  • Salz
    15 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 285 kcal / 1192 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...