Johannisbeer-Baiser-Kuchen

Johannisbeer-Baiser-Kuchen

4.9 101 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 Stücke

Składniki

Boden
  • Weizenmehl
    200 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Zucker
    75 g
  • Ei
    1
  • frische Johannisbeeren
    400 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    1 geh. EL
Guss
  • Eier getrennt
    3
  • Zucker
    50 g
  • Rahm
    200 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    40 g
Baiser
  • Zucker
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 317 kcal / 1326 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...