![Johannisbeer-Baiser-Kuchen Johannisbeer-Baiser-Kuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/40D9CF58-6F69-463C-82C2-48500C7790DC/Derivates/7B3E740B-97D0-44DB-BB4C-F5D2B57E6EB4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 200 g Weizenmehl
- 1 TL Backpulver
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- 400 g frische Johannisbeeren
- 1 geh. EL Maisstärke (z. B. Maizena)
Guss
- 3 Eier, getrennt
- 50 g Zucker
- 200 g Rahm
- 40 g Maisstärke (z. B. Maizena)
Baiser
- 150 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dampfnudeln mit Kirschen
1 godz. 50 min
Mürbeteig, süss
1 godz. 50 min
Zimtsterne
1 Std. 30 Min
Erdbeerkonfitüre
30min
Lauch-Speck-Tarte
1j
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1h 20min
Spitzbueben
1 godz. 40 min
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2 Std.
Aprikosenwähe
1 Std. 10 Min
Waadtländer Flammkuchen
1 Std. 30 Min
Aargauer Rüeblitorte
2 Std.
Rüeblitorte
1 Std. 10 Min