Urządzenia i Akcesoria
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 Stücke
Składniki
Boden
-
Weizenmehl200 g
-
Backpulver1 TL
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Zucker75 g
-
Ei1
-
frische Johannisbeeren400 g
-
Maisstärke (z. B. Maizena)1 geh. EL
Guss
-
Eier getrennt3
-
Zucker50 g
-
Rahm200 g
-
Maisstärke (z. B. Maizena)40 g
Baiser
-
Zucker150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1326 kJ /
317 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zwetschgen Konfitüre
45 min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Schweizer Linzertorte
1 godz. 30 min
Aprikosen-Konfitüre auf Vorrat
55 min
Rhabarberwähe
55 min
Linzer-Spitzbuben
3 godz. 15 min
Johannisbeergelee
50 min
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Zimt-Nuss-Schnecken
2 godz. 10 min
Tuorta da Nuschs (Engadiner Nusstorte)
1 godz. 15 min
Russenzopf mit Cranberries
3 godz.
Spitzbueben
1 godz. 40 min