Johannisbeer-Baiser-Kuchen
TM31 TM5 TM6

Johannisbeer-Baiser-Kuchen

4.8 (99 ocen)

Składniki

Boden

  • 200 g Weizenmehl
  • 1 TL Backpulver
  • 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 75 g Zucker
  • 1 Ei
  • 400 g frische Johannisbeeren
  • 1 geh. EL Maisstärke (z. B. Maizena)

Guss

  • 3 Eier, getrennt
  • 50 g Zucker
  • 200 g Rahm
  • 40 g Maisstärke (z. B. Maizena)

Baiser

  • 150 g Zucker

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1326 kJ / 317 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy