Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 200 g Weizenmehl
- 1 TL Backpulver
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- 400 g frische Johannisbeeren
- 1 geh. EL Maisstärke (z. B. Maizena)
Guss
- 3 Eier, getrennt
- 50 g Zucker
- 200 g Rahm
- 40 g Maisstärke (z. B. Maizena)
Baiser
- 150 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeerkonfitüre
30 min
Milchreis mit Zwetschgenkompott
55 min
Kaiserschmarrn
35 min
Johannisbeergelee
50min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1h 20min
Zwetschgen-Konfitüre auf Vorrat
55 min
Russischer Zupfkuchen
1h 30min
Spargeln und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50min
Russenzopf mit Cranberries
3 Std.
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2 godz.
Erdbeer-Quarkroulade
1h 30min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min