Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Brotmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 65 g Zucker
- ¾ Würfel frische Hefe (30 g)
- 290 g Milch
- ¾ TL Salz
Nussfüllung und Fertigstellung
- 80 g Haselnüsse
- 100 g Marzipan, in Stücken
- 30 g Butter, weich, in Stücken
- 40 g Zucker
- 40 g Milch
- 1 Ei, verquirlt
- 2 EL brauner Zucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zimt-Nuss-Schnecken
2u. 10min
Hefezopf
2h 20min
Marmorkuchen
2u. 10min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1h 20 min
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Linzer Torte
1 Std.
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 Std. 30 Min
Russenzopf mit Cranberries
3u.
Nussgipfel
1 godz. 40 min
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2 godz.
Erdbeer-Quarkroulade
1 Std. 30 Min